Analog framkallning Umeå

Framkalla dina analoga foton – leverans inom en timme

Vi värnar om det analoga alternativet till fotografering och erbjuder därför analog filmframkallning i butik! Vi strävar efter en hög service och lättillgänglighet åt alla. Vårt utbud av filmrullar reflekterar vad vi kan framkalla. Alltså, både färgfilm & svartvit film i 35 & 120 mm.  Expressframkallning (1h) av färgfilm (35 mm) är vår populäraste tjänst!.

Vi tar även emot filmrullar via post! (Endast färgfilm, C-41)

  • Utan retur: Om du vill ha dina bilder digitalt & inte vill ha dina negativ tillbaka.   VI REKOMMENDERAR!
  • Frakt retur: 59 kr – Om du vill ha tillbaka negativen, alternativt fotoutskrifter (10×15 cm)
  • Kontaktuppgifter: Skriv tydligt ner dina uppgifter och skicka med i brevet – Namn, adress, telefonnummer & E-post
  • Val av framkallning: Välj bland alternativen nedan i prislistan och ange detta tillsammans med dina kontaktuppgifter
  • Leverans & Betalning: Framkallningen är färdig om 4 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning. Betalning sker via E-post-faktura.

Detaljerad information finns längre ner på sidan.

Prislista 3 dagar 1 timme
Endast framkallning av negativ
89 kr
129 kr
Framkallning + Digitalt (1818x1228)
149 kr
189 kr
Inscanning i HD-kvalitet (ca 3600 x 2400)
+50 kr
+60 kr
Framkallning + enkla kopior (24 bilder)
159 kr
199 kr
Framkallning + dubbla kopior (24 bilder)
199 kr
239 kr
Framkallning + enkla kopior (36 bilder)
189 kr
229 kr
Framkallning + dubbla kopior (36 bilder)
229 kr
269 kr
Framkallning 120-film
119 kr
Ej möjligt
Matta kopior
+40 kr
+40 kr
+ Digitalt
50 kr
50kr
Svartvit (1-2 veckor)
+ 100 kr
Ej möjligt

Skicka filmrullar till oss – Var noga med kontaktuppgifter samt vilket alternativ du väljer från prislistan. Vi vill veta om du vill ha något i retur eller inte. Vi tar inte emot svartvit film via post, med undantag av svartvit film med process C-41 (ex. Ilford XP2 Super). Efter 4 arbetsdagar efter det att vi mottagit din beställning är bilderna klara. Vi skickar då direkt dina digitala bilder, alternativt postar dina fysiska kopior tillsammans med negativen. Om det inte finns några bilder på negativet att skanna, kommer detta innebära att du endast betalar för framkallningen och debiteras 89 kr. Betalningen sker via faktura som skickas till dig via E-post. Har du frågor kring detta, tveka inte på att höra av dig till oss!

Filmframkallning – Vi framkallar film i butiken, i vårt analoga filmlabb. Färgfilm, alltså process C-41, går igenom en automatisk process med manuell hantering. Svartvit film framkallas helt manuellt. Vi erbjuder ett digitalt alternativ (Google Drive) som ger dig möjligheten att spara dina bilder i bra upplösning med förutsättningen att även kunna skriva ut dom på fotopapper. Hos oss kan du enkelt beställa dina digitala bilder i butiken eller här på hemsidan. Negativen behövs egentligen inte när du endast väljer att få bilderna digitalt, men du har alltid rätten att få tillbaka dina negativ. Då får automatiskt tillbaka dina negativ när du väljer fotoutskrifter, då negativen är enkla att skanna för framtida alternativ. OBS. Kom ihåg att spara ner dina digitala filer som skickas till dig, då vi inte kan förvara bilderna i flera månader på företagets Drive-konto.

Film vi framkallar i butiken   35 mm (färg & Svartvit), 120 mm (Färg), Vi kan även framkalla APS-film men detta är inget vi säljer.

Vanliga frågor & svar – ”Varför har jag inte fått alla bilder från filmrullen/engångskameran?” – Svar: Detta kan bero på olika saker, oftast beror det på omständigheterna när bilden togs. Oftast togs bilden i för mörka förhållanden. Det kan även bero på att filmrullen är gammal, även om det då oftast är något man själv vet om, är det frustrerande att inte få fram sina bilder som man hade önskat. Kom ihåg att film är en färskvara, och att ge negativet tillräckligt med ljusinsläpp för att en bild ska kunna skapas. Olika filmer har olika ljuskänslighet (ISO). Med point & shot och engångskameror behöver man använda blixt på nära avstånd i mörka miljöer. – ”Kan man pusha filmrullen i framkallningen?” – Svar: Vi kan inte förändra något med framkallningen. – ”Varför tar det längre tid att framkalla svartvit film?” – Svar: Hos oss tar det längre tid eftersom processen sker helt manuellt och vi framkallar inte dagligen så som med färg.  Detta för att vi har ett större flöde av färgfilm. Svartvit film framkallas i en annan kemi och vi har inte maskiner som sköter detta på samma sätt som med C-41. – ” Varför blev det inga bilder från min rulle?” – Svar: Detta kan bero på olika saker. Ibland är filmrullen insatt fel och kameran har inte fått tag på negativet ordentligt. Det kan även bero på omständigheterna när bilden togs (Läs ovan). Om du har funderingar kring detta, fråga gärna oss och ta med din kamera vid ett tillfälle. Hanteringen av analoga kameror skiljer sig beroende på typen av kamera och modell. Du kan även titta på negativet, där har du facit på vad som blev och inte. En ruta på negativet är en bild, om rutor saknas eller är mycket mörka, har denna exponering inte haft tillräckligt med förutsättningar för att kunna skapa en tydlig bild.